FAST CHANGE PLASTIC
             Sledebelegg


TROLL har nå sikret seg agenturet på sledebelegg fra 10 Squared Racing i USA. Av mange omtales dette som markedets beste belegg og utvalg.

Sledebeleggene fra FCP leveres fra produsenten med 2 forskjellige festesystemer.
Rex / Matrax system passer rett i Matrax og Rex Runner profilen.
QCR system passer rett på standard Tim White QCR skinner.
Det er derfor viktig at man er nøye med å velge riktig type system når man bestiller belegg slik at disse passer til det systemet du har på sleden din.

Beleggene fra FCP er støpte belegg og ikke kappet og freset ut fra en større plate. Du får derfor en mye glattere finish på overflaten, i tillegg til at sporet er jevnere og mere eksakt likt over hele belegget enn hva du får med freste spor og belegg fra kappede plater.

Belegg til Matrax/Rex Runner finnes i 35mm bredde og i 8 og 10 fots lengde.
Belegg til QCR system finnes i 38mm bredde og i 8 og 10 fots lengde.
32mm bredde til QCR kan spesialbestilles om ønskelig.

FCP leverer belegg med følgende glid karakteristikk;

Hvit belegg - er det mest allsidige belegget fra FCP og gir ifølge produsenten bra glid på de fleste fører fra +10 til -18 grader.
Skal du ha bare 1 eller 2 sett med belegg og vil ha det mest anvendelige belegget uansett temperatur er dette det riktige valget for deg.
Sort belegg - er laget i det samme materiale som de tradisjonelle sorte XH beleggene fra QCR. Fra produsenten anbefales disse beleggene på temperaturer fra -18 grader og kaldere.
Sort m/ Grafitt - Disse beleggene er laget i en type plast med stor andel av karbon og grafitt for å gi en myk og smørbar plast.
Når disse beleggene behandles vil partikler av grafitt forsvinne og dette gir en meget porøs og fin såle for voksing. Plasten i disse beleggene har de samme egenskapene som P-tex plast. Beleggene egner seg best for kortere distanser og kan brukes under alle snøforhold avhengig av smøring/voksing.
Beleggene trenger voksing før bruk, også før 1. gangs bruk.
Mørk Blå - Disse beleggene brukes hovedsaklig som treningsbelegg.
Plasten i beleggene er tilført mikroskopiske partikler av glass for å øke slitestyrken samt et tørt pulver for å gi glid.
Orange - Disse beleggene er de første i en serie av belegg fra FCP der det er tilført 10% SWIX skivoks i plasten for å gi bedre glid. Denne typen plast brukes nå i stor grad i ski og snowboard industrien over hele verden.
Voksen i de orange beleggene glir ifølge produsenten best ved temperaturer mellom +10 og -2 grader
Lys Blå - Disse beleggene er laget i samme plast som de orange men med en voks som ifølge produsenten glir best ved temperaturer mellom -2 og -9 grader.
Grønn Disse beleggene er laget i samme plast som de orange og de lyseblå men med en voks som ifølge produsenten glir best ved temperaturer mellom -9 og -21 grader.
Rød m/Zardoz - Den røde plasten i disse beleggene er impregnert med 7% Zardoz Notwax, som består av 100% flytende flouropolymer. 
Denne smurningen er ifølge produsenten den glatteste smurningen i verden og beleggene er trolig FCPs raskeste løpsbelegg. Beleggene glir best ved temperaturer fra -7 grader og varmere.