Etter noen år på sidelinjen satser TROLL nå for fullt mot sledehund miljøet i Norge igjen.

Vi børster derfor støv av, og vekker til live et av Norges mestvinnende tørrfôr team, TEAM TROLL LANGDISTANSE.

Fra 1996 til 2000 la «TEAM TROLL LANGDISTANSE» beslag på totalt 18 av 24 pallplasser på Finnmarksløpet, og hele 6 av totalt 8 førsteplasser i de 2 klassene. (Begrenset klasse ble ikke kjørt i 98 og 99)

All den tid våre store internasjonale konkurrenter har større sponsorbudsjetter enn hva TROLL har i omsetning skal det nok mye til for at vi vil prestere på samme nivå som i denne perioden igjen.
Vi håper imidlertid at vi kan bidra til at nye kjørere klarer å hevde seg, og at vi med jevne mellomrom klarer å vippe noen av de etablerte ned fra pallen.

Tanken og ideen bak Nye TEAM TROLL LANGDISTANSE!!

Vi i TROLL mener at det er både vanskelig og på grensa til urettferdig at man som hardt satsende hundekjører i tillegg til å trene og kjøre like godt som de etablerte toppene, også skal betale fôrregninga til de man konkurrerer imot, bare fordi disse er sponset, og du kjører på det samme fôrmerket.

TROLL bygger derfor opp NYE TEAM TROLL LANGDISTANSE med ”unge og sultne” utøvere som blir gitt en muligheten til å redusere sine faktiske kostnader på fôr og utstyr gjennom en team-avtale. Dette innebærer ikke gratis fôr og utstyr som andre kunder igjen må betale regningen for, men gir medlemmene muligheten til å handle stort sett alt de trenger til reduserte Team-priser.

I tillegg til reduserte priser vil man i likhet med alle andre som fôrer på, og profilerer TROLL, være med i kampen om tittelen ”Årets Stor TROLL”, og kjøre om de resultatbonusene som settes opp før sesongen.

Som team medlem vil man selvsagt også kunne benytte seg av all den erfaring og ekspertise som finnes tilgjengelig i TROLL systemet.

Teamet:

Kristian Walseth/Team Walseth - Alta

Kristian Walseth/Team Walseth - Alta

Kristian Walseth og teamet hans bestående av Maria Hernetkoski og fader Bernt walset har vært et av de friskeste og mest stabile teamene innen åpen klasse hundekjøring de siste 4-5 sesongene. Av nyere resultater kan nevnes: Kristian har blant annet vunnet Bergebyløpet 650km både i 2016 og 2017. Maria vant Beskades 300 i 2017

Bjørnar Østigård Hansen

Bjørnar Østigård Hansen

Bjørnar Østigård Hansen har til tross for sin relativt unge alder rukket å oppleve mye innen langdistanse hundekjøring i Norge. Han "startet" hundekjørerkarieren da han var handler for selveste Jeff King sesongen 93/94. Etter noen års pause fra konkurransekjøringen er han sesongen 2017/2018 igjen å finne på resultatlistene. Bjørnar har mange gode resultater å vise til fra langdistanse hundekjøring med 2 x 2.plass på korte Finnmarksløpet som de beste plasseringene, men er nok for mange like godt kjent som eieren av Kvitsokk som vant "Golden Harness" med Robert Sørli under Idiatrod 2005. Bjørnar er lærerutdannet og er også personen som står bak videoene i HUNDEKJØRER-SKOLEN som lages i et samarbeid med Bjørnar og TROLL.

Ove Grytbak - Røros

Ove Grytbak - Røros

Ove Grytbak har til tross for sin unge alder drevet med hundekjøring i store deler av livet, og kjørte sitt første Rørosløp mange år før NHF syntes han var gammel nok til å delta :-) Ove kjørte inn til en sterk 6.plass under Femundløpet 600 nå i 2017 og samarbeider denne sesongen med Lasse Austgarden om hunder.

Jon Sigmundstad og Helen Gran Øverli - Tana

Jon Sigmundstad og Helen Gran Øverli - Tana

Jon og Helen har flyttet fra Sør-Norge til Tana for å satse på hundekjøring. Begge har med seg masse kunnskap og erfaring fra å jobbe som handlere hos Roger Dahl og har allerede utmerket seg med god kjøring på Femundløp og flere av de kortere oppkjøringsløpene gjennom flere år. De har nå konvertert opp til åpenklasse, og kjørte inn til en fin 7 plass på Bergebyløpet 650km i 2017.

Aila Emilie Sarre - Tana

Aila Emilie Sarre - Tana

Aila har i mange år kjørt raskt på de korte løpene i Nord og ble kronet med en 4. plass (3. plass i NM) på Finnmarksløpet begrenset klasse i 2010 og en 5 plass i 2011. Etter 2011 utøkte Aila antallet hunder til start og tok steget inn i åpen klasse. Etter en trøblete sesong sist vinter regner vi med at vi igjen ser raske etappetider og gode resultater fra Aila i oppkjøringsløpene til Finnmarksløpet, og at hun med godt treningsgrunnlag frem imot årets høydepunkt kanskje klarer å kjøre seg inn blant topp 10 på Finnmarksløpet i mars.